Jurnal de farmacie

Intoleranța la histamină

Poate pentru unii intoleranța la histamină nu există, dar ea este un fenomen cât se poate de adevărat. Histamina este o moleculă care se sintetizează în organismul nostru, în intestin din aminoacidul histidină. Acest aminoacid este esențial și se găsește în alimente precum : carne, soia, nuci, pește.

Histamina este o amina biogenă, adică  se formează în organism și  are numeroase efecte asupra organismului în funcție de receptorii pe care acționează, printre care enumerăm :

1. producția de acid clorhidric în stomac.

2. histamina este principalul mediator al proceselor alergice. Este implicată în dermatita atopică, febra fânului și multe alte reacții alergice.

3. intervine in reglarea ritmului somn veghe. De asemenea ea are efecte și asupra sistemului nervos.

– reglează apetitul. Șoriceii care nu au receptorii H1 foarte bine exprimați in creier sunt obezi.

– ajută la reglarea senzației de sete. Histamina este dipsogenă, adică stimuleaza senzația de sete.

– există neuroni histaminergici care acționează asupra hipotalamusului.  Intervine în reglarea eliberării de ACTH, endorfine, prolactină, oxitocină.

Observație : orice inflamație in exces nu este bună, inclusiv aupra sistemului nervos central.

Acestea sunt numai câteva dintre ele. Restul efectelor le-am prezentat mai jos.

 

 

 

Histamina este unul dintre mediatorii proinflamatori eliberați de organism pentru a modula răspunsul imun, alături de chemokine, citokyne, bradykinină și prostaglandine. După cum știm inflamația este bună numai pe termen scurt și nu lung, de aceea ea trebuie să fie in anumite limite. Se poate face histamina din materii fecale și dacă aceasta este crescută va trebui să luăm anumite măsuri pentru a o scădea.

Histamina este sintetizată în intestin de anumite bacterii producătoare de histamină precum Clostridium spp, Enterobacter spp, Escherichia spp, Serratia spp. Dacă aceste bacterii trec peste limită produc in exces histamină care va genera diferite reacții in corp. De aceea primul lucru pe care trebuie să îl facem este sa ne facem un microbiom. Se tratează infecția cu AHCC dacă avem vreo bacterie peste limită și apoi se inoculează cu bacterii bune precum cele din gama Omnibiotic . Cel mai cuprinzător ar fi Omnibiotic 10 intrucât are 10 tipuri de bacterii.

Cei de la farmacia Sorina propun următorul tip de medicină preventivă pentru a scădea conținutul de histamină:

1. regim alimentar care urmărește să scadă conținutul de histamină din organism. Acest lucru înseamnă evitarea alimentelor cu conținut mare de histamină si cele care declanșează eliminarea histaminei in corp.

2. tratarea bacteriilor producătoare de histamină : noi folosim AHCC , deoarece stimulează imunitatea 2 capsule x 3 pe zi. La doze de 3 grame pe zi.

3.  eliminarea histaminei prin degradarea ei cu DAO diaminooxidază, enzimă pe care o găsim în DAOSIN. Modul de administrare este un comprimat x 3 pe zi înainte de masă.

4.  Inocularea cu bacterii bune precum Omnibotic 10. Aici propunem un plic x 2 ori pe zi, dimineața pe stoamacul gol și seara înainte de culcare. Ceea ce este important este să lăsăm un minut în apă să se activeze.

5. Un proces de curățare intestinală cu colonhelp cu probiotice si complet digest. Colonhelp cu probiotice se ia in fiecare zi de dimineață în ceai sau lapte, pentru cei care îl digeră si complet digest se iau câte două comprimate după fiecare masă.

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *